GMAT QUESTION PAPER PDF

adminComment(0)
    Contents:

Check out the details of GMAT Question Papers & Previous Papers pdf Download. Here we have Provided the Information on the. GMAT Reading Comprehension Practice Questions. Answer the questions after reading through the passage. Base your answers on information that is either. Graduate Management Admission Test or GMAT is held every year in order to undertake GMAT Sample Paper icvamlakunsva.tk( KB, views).


Gmat Question Paper Pdf

Author:FREDRICKA RISTAINO
Language:English, Japanese, Hindi
Country:Kuwait
Genre:Academic & Education
Pages:655
Published (Last):20.03.2016
ISBN:209-6-73414-512-1
ePub File Size:25.33 MB
PDF File Size:13.42 MB
Distribution:Free* [*Register to download]
Downloads:23808
Uploaded by: LESSIE

What to Expect on the GMAT Verbal Section. Reading Comprehension Questions. Critical Reasoning Questions. Sentence Correction Questions. Download Study material for preparation of GMAT for free. GMAT Question Paper The file is available in PDF format. Solutions are available for the Question. GMAT exam consists of four sections that are * Analytical writing assessment * In. .. Download Free GMAT Previous Year Question Papers PDF. All the best!.

Graphics Interpretation: In this type, you are given a graph or a graphical image.

Multi-Source Reasoning: Here you have to gather information by clicking on the various tabs provided. The data available may be presented either as text or in the form of charts, tables. Two-Part Analysis: You have a question and multiple choices provided. The answers in a table form have the two components occupying the first two columns and the answer options in the third column. Of all the options provided, you have to choose only one option under each component to complete one answer.

Read more about the GMAT integrated reasoning section. Therefore, the biologists observed, progeny that have acquired the skills they need to compete while sheltered by a family have an advantage over their less prepared competitors.

CAT: Latest Notifications, Dates, Updates, News & More

By analogy, if people living in a prosperous environment produced only a few, pampered children, those children would outcompete the progeny of parents who had stretched their resources too widely.

Critics of this theory argue that there are limitations in conflating animal and human behavior. They argue instead that changes in social attitudes are adequate to explain this phenomenon.

To a family in a society that is tied to the land, a large number of children is a great boon. They increase family income by being put to work early, and usually some can be persuaded to care for their parents into old age.

As a society becomes richer, and as physical labor becomes less important, education may extend into the early twenties, making children economically unattractive as they now consume family assets rather than produce them. Meanwhile, plans such as pensions and Social Security mitigate the need for children to care for their parents into their dotage.

Question 19Show Details The primary purpose of the passage is to A. Criticize explanations of human behavior that are based solely on observations taken from the animal world. Show why the expected population explosion following the Industrial Revolution did not occur before the Industrial Revolution.

Demonstrate how family size was influenced by both environmental restraints and social attitudes before and after the Industrial Revolution. Present two alternative theories that explain why family size tends to shrink with increased prosperity. Argue that studies based on social attitudes are more effective than models based on evolutionary advantages in accounting for demographic patterns.

Answer: D In evaluating the choices for a "primary purpose" question, it is often useful to start with a scan of the initial verb.

This should be the choice we read first. When we do, we find that is a perfect match n is, in fact, the correct answer. A is incorrect because the author doesn't "criticize" anything.

READ ALSO: N D VOHRA EBOOK

C is incorrect because the author fails to "demonstrate" that either or both of the explanations described have any merit. E is incorrect because the author fails to "demonstrate" that either or both of the explanations have any merit.

E is incorrect because the author doesn't "argue" for or against anything.

Choice D is correct. Question 20Show Details According to the passage, which of the following is true of a Malthusian explosion on population?

Free Sample GMAT Questions

It's occurrence has been limited to those areas of the globe that have remained preindustrial. It is inevitable in societies making the transition from an economy based on agriculture to one based on industry. It was predicted by at least some who lived through the Industrial Revolution in the West.

Social scientist have only recently reached consensus on the question of why it fails to occur in recently industrialized countries.

It was avoided in Western society because wealth created by industrialization allowed families to support children through extended periods of education. Answer: C C matches our prediction and is the correct answer. A is incorrect because "preindustrial areas of the globe" are not mentioned in the passage. All we know is that there has not been a population explosion in industrialized nations; what has happened elsewhere is not discussed in the passage.

B is the opposite of what we need. The first paragraph of the passage states that a Malthusian population explosion, though believed to be inevitable during or after the Industrial Revolution did not actually occur. Finally, C is a distortion. While the Critics' explanation does include extended education as an economic liability that helps convince people in industrialized nations to have fewer children, the author of the passage does not endorse the critics' explanation as correct.

Choice C is the correct answer. Question 21Show Details The last paragraph performs which of the following functions in the passage? It presents an alternative explanation for the phenomenon described in the first paragraph. It criticizes the explanation presented in the second paragraph. It describes how social attitudes change as societies become richer. It explains a phenomenon presented in the second paragraph. It argues that changing social attitude are sufficient to explain the phenomenon described in the first paragraph.

Answer: A A matches our prediction and is the correct answer. The second been the one section devoted to quantitative analysis, which has a duration of seventy-five minutes and the last been the one easy section on verbal analysis which has a duration of seventy-fie minutes.

GMAT Syllabus, New Format & Pattern | 2019 – 2020

Each section has a different marks distribution. Below are attached some of the previous years question paper. For more details and information visit: Related Questions: Previous 5 years GMAT question papers? GMAT previous years question papers?

Last 5 years question papers of GMAT? How to prepare for ABB written test for instrumentation and control engineering? Previous year question papers of GMAT exam? Previous year GMAT question papers?

Where to download ONGC graduate trainee entrance exam? Hello friend, I am sending you paper of gmat. Here i am providing you the GMAT exam paper which will be very helpful for you.Candidates will participate in the GMAT counseling according to their rank in the merit list. The fourth generation time management approaches favoured importance as compared to the importance.

Meanwhile, plans such as pensions and Social Security mitigate the need for children to care for their parents into their dotage. C is incorrect because improved social care of the elderly is mentioned during the critics' explanation in the third paragraph.

Test 14 Contents CR section with 16 questions 25 mins DS section with 20 questions 25 mins RC section with 23 questions 25 mins PS section with 16 questions 25 mins SC section with 22 questions 25 mins PS section with 16 questions 25 mins Total: questions and mins Test 31 Contents RC section with 18 questions 25 mins DS section with 20 questions 25 mins SC section with 22 questions 25 mins PS section with 16 questions 25 mins CR section with 16 questions 25 mins PS section with 16 questions 25 mins Total: questions and mins Test 55 Contents CR section with 16 questions 25 mins PS section with 16 questions 25 mins question 7 is not scored RC section with 18 questions 25 mins DS section with 20 questions 25 mins SC section with 22 questions 25 mins PS section with 16 questions 25 mins Total: questions and mins Edit: The following info was generously contributed by Kissthegmat: Test Code

VERNIA from Monterey
Browse my other articles. One of my extra-curricular activities is tennis polo. I enjoy reading books jealously.
>